Rekuperators – gaisa apmaiņa telpā, bez siltuma zuduma!

01.08.2022

Tuvojoties nākamajai apkures sezonai, kur izmaksas solās būt rekord augstas, svarīgi būs samazināt siltuma zudumus, vienlaicīgi arī nodrošinot gaisa apmaiņu telpā. Īpaši svarīgi tas ir senāk būvētajos dzīvokļos vai ēkās, kur nav iebūvēta pienācīga ventilācijas vai rekuperācijas sistēma. Šajā gadījumā ļoti ērts un ātrs risinājums ir uzņēmuma Eiroplasts ražotie rekuperatori.

Rekuperators

Mūsu ražotie rekuperatori paredzēti pastāvīgai gaisa apmaiņai telpās. Ierīce ir aprīkota ar reģeneratoru (keramisko siltummaini), kas uzkrāj siltumenerģiju no telpas izplūstošā gaisa un sasilda telpā ieplūstošo svaigo gaisu, tādējādi nodrošinot minimālus siltuma zudumus. Rekuperators nodrošina vienmērīgu gaisa apmaiņu telpās, nezaudējot esošo siltuma enerģiju.

Ierīce darbojas autonomi, 24 stundas diennaktī, 365 dienas gadā, bez tiešās cilvēka iejaukšanās. Process sastāv no diviem posmiem, katrs 70 sekundes:

Pirmais posms – ventilators strādā pie gaisa nosūkšanas, izvadot gaisu no telpas uz āru. Šajā procesā siltais gaiss no telpas iziet caur siltummaini – keramisko sieta elementu un uzsilda to.

Otrais posms – pēc norādītā laika beigām ventilators automātiski pārslēdzas uz svaiga gaisa padevi. Un šeit galveno lomu spēlē iepriekš minētais keramiskais sieta elements. Svaigs gaiss no ārpuses, plūstot caur uzsildītu siltummaini, atdod siltumu gaisam, kas tiek piegādāts telpā jau uzsildīts.

Iebūvējot rekuperatoru, Jums ir iespēja nodrošināt gaisa apmaiņu telpā minimalizējot siltuma zudumus, novērst logu svīšanu, mazināt alergēnu klātbūtni telpā, novērst pelējuma veidošanos un nodrošināt telpā vienmēr svaigu gaisu.

Plašāka informācija mūsu mājas lapā  

Eiroplasts ražotos rekuperatorus varat iegādāties lielākajos būvniecības veikalos Latvijā.

Atpakaļ